Avokádókrémet viszonylag gyakran készítek és annak is a legegyszerűbb változatát.
- érett, puha avokádó
- reszelt citromhéj
- citromlé
- apróra vágott piros csilipaprika
- apróra vágott lilahagyma
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Ez a pástétom elnevezésű krém az idei szakácsnaptárból való és kíváncsi voltam, milyen íze lehet?
Nem volt rossz, sőt......, de nem avokádókrém.
A recept apróra vágott párolt hagymát ír, de én nyersen tettem bele.
- 2 db érett, puha avokádó összetörve
- 1 kicsi apróra vágott hagyma
- 2 db főtt tojás lereszelve
- 1/2 citrom leve
- olívaolaj
- só, bors
A céklakrém még fejlesztés alatt állt, de ami biztosan marad benne, az a sült cékla, lilahagyma és a sajtkrém.
A sajtkrémet én készítettem a lecsöpögtetett joghurt - tejföl - tejszín keverékéből.
Mindenképpen valamilyen natúr ízű--nem savanyú-- krém kell hozzá.
A tejföl és a tejszín is a Cserpes terméke volt, mert ez finom és sűrű.
Az olvasztott vajtól lett ilyen apró fehér pöttyös, pedig nem kellett volna, hogy ilyen legyen.
Jó ízű volt, de valami más ízt keresek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.