Itt a kísérlet eredménye--a céklakrém. Más íze van, mint az eddigieknek, de alapjában sok a hasonlóság.
Mindenképp sütőben sütött céklából készítem, mert ebben sokkal több íz megmarad, mint a vízben főzött változatában. !Ennek szebb lett a színe is, bár nem pontosan tudom, miért?
Egy rendezvényen voltunk és ott ettünk céklakrémmel megkent szendvicset, ami nekünk nagyon ízlett.
Meg akartam kérdezni, hogyan készült, de nem volt értelme, mert nem azok készítették, akik felszolgálták, ezért elkezdtük analizálni.
- 2 db közepes nagyságú sült cékla
- 1 dob. natur Philadelphia sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál ecetes torma
- 2 dkg olvasztott vaj
- Himalája só---természetesen ez nem kötelező, de nekem most van
- frissen őrölt bors
- csipet őrölt rómaikömény / elhagyható /
- 1 kicsi fej lilahagyma apróra vágva
A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem.
Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a sót, borsot és a köményt.
Az olvasztott vajjal is elkevertem, ezután a nagyon finomra aprított lilahagymát és a reszelt céklát is beletettem.
Sokkal sűrűbb állaga lett, mint a saját készítésű krémsajttal készült változatnak.
Az illata és az íze is más lett. A torma kellemes aromát adott a krémnek, de igazából nem érezhető ki belőle.
Nekem az a véleményem, hogy ezek a krémek akkor a legfinomabbak, ha legalább egy napot állnak. Így az ízei összeérnek, jobban kiteljesednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.