A süllő / fogas / nagyon finom tömör, száraz húsú hal. Sajnos szálkák vannak benne, de talán körültekintőbben, mint ahogy én csináltam, élvezhetőbbé lehet tenni. gondolok itt arra, hogy sütés előtt talán ki lehetett volna szedegetni belőle a szálkák nagy részét.
A fűszerezése nem bonyolult. Nem is akartam túl cifrázni, de amit nem lehet kihagyni belőle, az szerintem
- fokhagyma
- citromhéj
- citromlé
- só, frissen őrölt bors
- kevés mustár
- olívaolaj
A citromszeletek is a hal mellett sültek, de nem kötelező ezzel utóízesíteni.
Tulajdonképpen a köret miatt kezdtem leírni ezt az ételt, mert ez az egyik kedvencem. Kicsit hasonlít az ír krumplipüréhez, aminek szintén a kelkáposzta az egyik alkotórésze.
- hagyományos krumplipüré ízlés szerint
- olaj és vaj keverékén párolt lilahagyma nem túl kicsire vágva
- csíkokra vágott kelkáposzta félig megfőzve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.