A hagyományos paradicsomleves sosem volt gyakori vendég az asztalon. Valahogy mindig volt jobb ötletem.
Aztán egyszer évekkel ezelőtt a nagy gasztroreform kellős közepén megfőztem egy levest, amitől elállt a lélegzetünk. Igen, ez a paradicsomleves tele van ízekkel, nemcsak édes szósz.
Ez a mostani nem ennyire ízgazdag, de a fő vonal megmaradt. Nem édes, de bazsalikomos és paradicsom ízű. Valamiért én régebben is főztem a levesbe hagymát és zellert, mert nekem ezek nélkül tényleg olyan volt a menzai leves, mint egy hígabb szósz.
- Olívaolaj / csak, mert kevés, de jó alapanyag :) /
- 2 ek teljeskiőrlésű liszt
- 4 dl üveges, sűrű paradicsomlé
- 1/2 l. víz
- zellerlevél
- belső hagymalevelek
- 1 kiskanál erdélyi fűszerkeverék
- 1 ek. cukor
- 1/2 doboz konzerv, darabolt paradicsom
- 2 ek. rizs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.