Ez volt a nap fénypontja!
A főzelék / néhány országban magát a zöldségeket nevezik így / szerintem egy órási találmány. Tömény zöldség, kikerülni sem lehet. Egészséges, amennyiben nem tömjük tele lisztes rántással, de hasznos mivoltát még így sem lehet elvitatni.
Amióta pedig Feri elkötelezte magát, hogy megszeretteti azokkal is, akik eddig ódzkodtak tőle, nincs visszaút!
Nekem nagy kedvencem a zöldség, ízesítőként a currypor---főleg a hot madras curry, ezért semmi nem akadályoz, hogy változatos ízű és alapanyagú főzelékek készüljenek.
Némelyiknek már a színe elvarázsol--mint ennek is--és alig várom, hogy megkóstoljam.
A csicseriborsó valamiért úgy megtelepedett a konyhámban, hogy most már kíváncsi lennék, honnan ez a ragaszkodás?
A spenót is már régóta nem csak a sima szószos főzeléket jelenti nálunk. Az egyszerű fokhagymás, vajas, párolt spenótlevél nagyon finom köret.
Levesekbe is tettem már és senkinek nem volt ellenérzése.
Feri ötletei alapján ez már nem az első reform főzelék, amihez nem kellett receptet keresnem.
Ennek a színe és az íze is egyedülálló lett!
Eltérően az eddigi főzelékek elkészítési módjától, ez most a hagyományos módon kezdődött.
- kevés vizet forraltam, mint egy hagyományos főzeléknél és ebbe tettem az apróra vágott egy fej hagymát, megsóztam
- két gerezd zúzott fokhagymát
- 1 tk frissen reszelt gyömbért
- 2 tk Provanszi fűszerkeveréket / rozmaring, kakukkfű, tárkony, bazsalikom, borsikafű /
- kb. 1 kg apróra vágott krumplit kezdtem el főzni
----Hozzáöntöttem egy üveg konzerv csicseriborsót
----Mirelit leveles spenótot tettem bele
- és a lelke, a hot madras currypor 2 teáskanállal
Összeforraltam és beleöntöttem egy jó minőségű 2 dl mennyiségű kókusztejet.
Természetesen ez is a vaslábasban készült.
Nem tudom elég szemléletes jelzőkkel ellátni, pedig iszonyat finom lett!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.