Húsvét és répatorta! Van nekem egy saját kedvencem is, de ezt most azért sütöttem, mert a családban jelenleg van cukorbeteg és lisztérzékeny is, ez pedig mindkettőjüknek megfelelő volt.
Nem utolsó sorban egészséges és kalóriaszegényebb mindenképp, mint egy hagyományos összetevőkből álló sütemény. Tulajdonképpen a recept paleo, de nekem ez nem fontos, viszont előszeretettel készítek paleo ételeket, süteményeket az egészség jegyében.
Senkit ne ijesszen el a répa a süteményben, hiszen hasonlót készíthetünk cukkinivel, céklával és azokban sem érződik a zöldség.
------Az egy adag egy 23 cm-es tortaformához elég.
- 20 dkg főtt sárgarépa leszűrve, melegen pürésítve----botmixerrel
- 15 dkg étcsokoládé----ha lehet min. 70 %-os
- 10 dkg kókuszolaj ---nálam vaj volt, bár van kókuszolajam
- 1 tk vanília esszencia ---van az Oetker féle vaníla krém
- 4 tojás szétválasztva
- 5 dkg erythritol ---- nekem xilit volt
- 5 dkg darált mandula
----Rizsliszttel pótoltam a hiányzó mennyiséget - 2 evőkanálnyit tettem bele.
- A csokoládét a vajjal mikróban megolvasztottam
- A tojások sárgáját kikevertem az édesítővel
- Ezután mindent mindennel összeöntöttem és jól kikevertem
- A felvert tojásfehérjét viszont óvatosabban kevertem a masszába
---Arra viszont figyelni kell, hogy a tészta ne száradjon ki, ezért amikor azt látjuk, hogy a közepe még remeg, akkor már kivehetjük a sütőből.
A tetejére én a répatorta klasszikus krémjét tettem, de lehet olvasztott csokoládéval is leönteni illetve maradhat csupaszon is cukorral megszórva.
- mascarpone krémsajt---vagy más nem savanyú krémsajt
- cukor --- édesítő
- reszelt narancshéj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.