Sosem jutott volna eszembe magamtól, hogy megsüssem a salátát, de ezért vannak a blogok, hogy ötleteket vagy kész - és kipróbált recepteket találjunk. Most Garffyka blogján jött szembe velem ez a finomság és mivel tavasz van, minden alapanyag könnyen beszerezhető volt. Vacsorára tökéletes, mert egyszerűen, gyorsan összeállítható---max. 10 perc----egészséges, könnyű, mégis laktató.
Nem kell szigorúan ragaszkodni a leírt recepthez, hiszen a legfontosabb a főzésben a kreativitás és ez a recept kívánja is, hogy változtassunk kedvünk szerint. Az éppen elérhető alapanyagok határozzák meg, milyen lesz az elkészült étel.
Az eredeti változat a saláta és a tejföl párosára épül. Innen pedig csak a fantáziánk szab határt.
Az én változatom:
- 4 db bébi cukkini
- 1 fej jégsaláta
- 4 db paradicsom
- 20 dkg sajt
- 5 duci gerezd fokhagyma
- 200 g görög joghurt és egy kis pohár tejföl
- só, bors, provanszi fűszerkeverék
- vaj
- aprított petr.zöld
---Sóztam, borsoztam és megszórtam a fűszerkeverékkel.
---Paradicsom karikákat tettem rá és erre a csíkokra vágott saláta felét.
---A joghurt és tejföl keverékébe reszeltem a fokhagymákat, tettem bele sót és borsot.
Ennek a keveréknek a felével lekentem a zöldségeket, megszórtam a sajt felével és erre tettem a maradék salátát.
A sajtot a salátára szórtam és a tejfölös keverékkel meglocsoltam.
---Alufóliával letakarva 20 percig sütöttem 180°C-on, azután még fólia nélkül 200°C-on kb. öt percig.
Ez az egyszerű összeállítás is nagyon ízletes és finom volt, de ezután többször fogom készíteni és sokféle változatban.
El tudom képzelni, hogy tofut is tehetnék bele, mondjuk kicsit elősütve.
- hagyma
- gomba
- főtt tojás
- juhtúró
- fetasajt
- friss zöldfűszerek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.