Az ilyen lepények sok maradék felhasználására alkalmasak. Természetesen lehet szándékosan erre készülni, de nálam általában akkor kerül elő, amikor megmaradt kis mennyiségű hozzávalókat kell eltüntetni. Ezek a kis mennyiségek rendszerint a fagyasztóban várják, hogy életre keljenek. Amikor összegyűlik annyi- és olyan alapanyag, amit összekeverve egy új étel készülhet, akkor megcsinálom.
Most azonban szándékosan került a fagyasztóba minden hozzávaló, mégpedig meggondoltan jó előre.
Egy ideig nem tudtam a konyhában tevékenykedni és a fiúk segítségére volt szükségem, ezért megpróbáltam hetekkel korábban előkészülni.
Ezt már önállóan raktam össze, de az előkészítés nélkül nem ment volna.
A mennyiségek nem pontos mérés alapján kerültek bele. Kicsit nagyobb tepsiben kicsit több keverék is elfért volna.
- 3 db szálasra vágott barnára párolt vöröshagyma / só, bors /
- 1/2 kg szeletekre vágott gomba megpirítva / só, bors, provanszi fűszerkeverék /
- 2 db piros kaliforniai paprika sütőben megsütve, héja lehúzva, összevágva
- 1/2 csirkemell összevágva és megsütve, fűszerezve
- kb. 10 dkg mozzarella
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 cs.kinyújtott, papírra tekert levelestészta
- a zöldségeket és a húst kevés olívaolajon / hiszen minden előkészített alapanyag olajos, elősütött volt / összemelegítettem----frissen fűszereztem és sóztam
- a tejszínt, lisztet és tojást kikevertem és a ragura öntöttem
- összefőztem annyi ideig, amíg jól láthatóan besűrűsödött----kissé kihűtöttem, hogy ne áztassa el a tésztát
- a tésztát a sütőpapírral együtt tepsibe tettem és ráöntöttem a ragut
- a tetejére a mozzarella került
- annyi ideig sütöttem, amíg a tészta megsült-- kb. 180˘C-on 20 perc
Most amerikai káposztasalátát készítettem mellé / coleslaw / kicsit átalakítva.
A káposzta, répa és hagyma mellé most nyers céklát is reszeltem /--na jó, nem én, hanem egy nagyon hűséges és nagyon hasznos konyhai segítőm, egy késes betétű, reszelni is tudó robotgép /
Más alkalommal a cékla helyett, uborka került bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.