Élettani hatásai
Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy mindegyik vitaminból, ásványanyagból többet hordoz, mint más búzák, és a B12 kivételével, az összes B-vitamin megtalálható benne. Fehérje mennyisége 30-50%-kal több, szénhidrát mennyisége pedig kevesebb a hagyományos búzához képest.
Valószínűleg nem általános alapanyag a konyhákban, de érdemes megismerkedni vele.
A legegyszerűbben felhasználható forma a főzőtasakos kiszerelés.
Igaz, erre is ráírták, hogy előző este áztassuk be, de semmi szükség rá. Engem is visszatartott egy ideig ez a figyelmeztetés -- igaz a búza már itthon volt -- azután úgy döntöttem, nekem erre nincs időm és feltettem főlni.
Nem kellett órákon át várakozni, szépen megfőlt normál időn belül.
A dobozban két tasak van, de már nem emlékszem, mi lett az elsőből.
Most viszont a Tv-ben látott recept alapján kezdtem el a főzést.
Anne Barellt nagyon szeretem!
Egy látszólag hiperaktív szakács, állandóan mosolyog, szélesen gesztikulál és olyan meggyőző, hogy kétség sem fér hozzá, amit elmond és megfőz, az csak tökéletes lehet.
Tulajdonképpen ennek nem sok köze van a salátához. Szerintem inkább egy nagyon finom köret, de az elnevezés nem von le az élvezeti értékéből semmit.
A legegyszerűbben felhasználható forma a főzőtasakos kiszerelés.
Igaz, erre is ráírták, hogy előző este áztassuk be, de semmi szükség rá. Engem is visszatartott egy ideig ez a figyelmeztetés -- igaz a búza már itthon volt -- azután úgy döntöttem, nekem erre nincs időm és feltettem főlni.
Nem kellett órákon át várakozni, szépen megfőlt normál időn belül.
A dobozban két tasak van, de már nem emlékszem, mi lett az elsőből.
Most viszont a Tv-ben látott recept alapján kezdtem el a főzést.
Anne Barellt nagyon szeretem!
Egy látszólag hiperaktív szakács, állandóan mosolyog, szélesen gesztikulál és olyan meggyőző, hogy kétség sem fér hozzá, amit elmond és megfőz, az csak tökéletes lehet.
- a megfőzött búzát egy előkészített alapanyagnak tekinthetjük
- kockákra vágott bacont pirítunk és a kisült szalonnakockákat kiszedjük, a felesleges olajat leöntjük
- ha kell, friss olajat öntünk az edénybe és apróra vágott hagymát fonnyasztunk benne
- nagyobb darabokra vágott gombát adunk hozzá / én provanszi fűszerkeverékkel fűszereztem / és alaposan átforgatva megpirítjuk
- egy pohár száraz fehérborral felöntjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a búzát
- visszatesszük a megpirított szalonnakockákat és alaposan összeforgatjuk
Tulajdonképpen ennek nem sok köze van a salátához. Szerintem inkább egy nagyon finom köret, de az elnevezés nem von le az élvezeti értékéből semmit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.