Nem tudom megmagyarázni, hogy miért? Igazi, autentikus ételt ugyan nem ettem, de a házi elkészítésben mindég igyekeztem összeszedni azokat a fűszereket és hozzávalókat, amelyekkel a legjobban hasonlító ételt lehet összeállítani. Hiszen ezek nélkül nincs értelme és ezek nélkül nem azt az ételt fogom elkészíteni, csak valamilyen hasonlót. A magyarosított indiainak pedig szerintem nem sok értelme van.
Azt hiszem sikerült olyan fűszerkészletet összegyűjtenem amiből tudok válogatni, ha egy hasonló étel elkészítéséhez ihletet kapok.
A fűszerkeverékek az új beszerzésem eredményei, de én az esélytelenek magabiztosságával felvértezve képes vagyok egészen más ételhez használni egy keveréket, mint amihez ajánlották.
A sabjitól ugyan talán most nem vagyok nagyon messze, de ez a sütőtökös étel most teljesen a saját elképzelésem alapján készült és nem akarok szerény lenni---nagyon finom lett.
- 1 db kicsi fej vöröshagymát olívaolajon megfonnyasztottam
- 1 teáskanál fekete mustármagot tettem rá és erős tűzön megpróbáltam kipattogtatni / nem túl nagy sikerrel /
- kb. 1/2 kg tisztított sütőtököt kockákra vágva hozzáadtam és erősebb tűzön néhány percig folyamatos keverés mellett pirítottam
- a sabji fűszerkeverékből adtam hozzá egy lapos evőkanállal, jól átforgattam és beleöntöttem 2 dl kókusztejet
- sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam és letakarva puhítottam, de vigyázva arra, hogy ne főljön szét.
- a végére elfőtt a leve, kissé csípős volt és a tök nagy része nem főlt pépesre
- korianderlevél jobban illett volna hozzá, de nekem sajnos nem volt, ezért vágott petr,zölddel szórtam meg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.