2016. március 19., szombat

Ropogós bőr sütési ismertetője





Bőrös karaj kb. öt órán át sütve 70 - 90 °C-on.
A hús alá vizet öntöttem, betettem a sütőbe és a bezsírozott bőrét kb. 180 °C-on sütöttem fél órát. Azután ráterítettem egy alufólia darabot, de sehol nem rögzítettem csak éppen eltakarta a húst.
A sütőt beállítottam 70 °C-ra és....... elhúztam az edzőterembe smile hangulatjel wink hangulatjel
Három és fél óra múlva ismét 90°C-ra tettem a sütőt és tovább sütöttem fél órát, azután felkapcsoltam 180°C-ra és még kb. 40 percet sült, hogy a megmaradt víz elpárologjon.
Az alufólia végig jótékonyan védte a hús bőrét és ilyen szép lett.
Azt szokták mondani, hogy kár hogy nem lehet illatokat fényképezni, hát én meg azt mondom, hogy kár hogy nem lehet hangokat fényképezni.
Ez a bőr olyan kopogós, roppanós hangot adott, mint az üveg, amikor eltörik 


Ez egy másik leírás ----- 
http://daisyterme.blogspot.hu/2015/10/boros-csaszar-ropogos-borrel.html

Így is lehet.......
http://daisyterme.blogspot.hu/2012/09/ropogosra-sult-csulok.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.