Ezt csak azért írom meg receptként, mert én magam is nagyon meglepődtem, hogy egy igazi finomság kerekedett a kényszerűségből.
Bevallom, abban sem bíztam, hogy egyáltalán ehető lesz, de egyszerűen muszáj volt kipróbálni.
Almáslepényt akartam, de kevés lett az alma, mert sok volt a romlott.
Gondoltam, akkor megsütöm --- gyakran sütök cikkekre vágott almát sütőben, csak úgy egyszerűen, minden ízesítés nélkül / finom csemege :) / --- közben arra gondoltam, valamivel " dúsítani " kellene.
A megsült alma darabokat beletettem egy késes aprítóba / itt már valamiféle puding terve járt az eszembe / .
- kb. 1/2 kg sült alma héjastul
- 2 dl sűrű kókusztej
- 5 dkg zöld mazsola
- 1 nagy evőkanál tahini / szezámmagkrém /
- 2 ek. méz
- 1 nagy ek. utifűmaghéj
- A megsült almát a mazsolával a késes aprítóban pépesítettem
- A kókusztejet a tahinivel és a mézzel összemelegítettem, amíg minden felolvadt
- Belekevertem az almás, mazsolás pépet
- Hozzáadtam az utifűmaghéjat
Poharakba adagoltam úgy, hogy a zabkekszes morzsát rétegeztem az almás pudinggal.
A tahini alig érződik. Aki nem tudja, miből készült, az nem fogja észre venni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.