Miért együnk zabpelyhet?
Egy kis ismertető az alábbi linken.
Magas rosttartalma biztosítja a jó emésztést.
A zabpehely glikémiás indexe (ami a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát jelöli) közepes, így elég hosszan teltségérzetet biztosít, tehát nem leszünk farkas éhesek, mire beérünk a munkahelyünkre.
Már kis mennyiségben való rendszeres fogyasztása is csökkenti a koleszterinszintet, így véd a szív- és érrendszeri betegségektől is.
Ásványi anyagokban gazdag, megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas, magas a fehérje, B- és E-vitamin-tartalma.
Gyulladás gátló, jó hatással van az idegrendszerre, segít megőrizni a haj és bőr szépségét.
Az eredeti recept a foodnetwork.com oldalon található, én pedig innen hoztam az ötletet.
A rizottóra ugyan nem hasonlított az enyém, de valóban ehető ez a változat.
Aki nem szereti az édeset reggelire, az mindenképp próbálja ki, de vacsorára is megfelelő.
Az apró szemű pelyhet / Lidl-s / nem kell főzni, elég, ha forró vízzel leöntjük -- én így csináltam -- és ezután keverjük össze kedvünk szerint a többi hozzávalóval.
A zabpelyhet vagy zabpehelylisztet a szokásos módon
megfőzzük kásának, majd elmorzsolt fetasajttal, bébi spenóttal, paradicsommal,
szeletelt olíva bogyóval, oregánó levelekkel, pár csepp citrommal, olíva
olajjal tálaljuk.
A zabkását adhatjuk reszelt sajttal, sonkacsíkokkal és
metélőhagymával is, a tetejére pedig tehetünk egy buggyantott vagy tükörtojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.