Főzelékes Feri.....igen még mindig, mert nagyon sok olyan receptje van, amire azt mondtam, ezt ki kell próbálnom.
Minden nap főzhetném, nem unnám meg. Nem ezt, hanem az ő receptjeit.
A főzelék itt nem a klasszikus elkészítési módokat jelenti, inkább csak a zöldségekre utal.
Néha hagyományos, néha merész fűszerezéssel készül. Én ---és a családom is természetesen --- szeretjük a fűszeres ételeket, különösen az indiai ízvilágot.
Egyes recepteknél egy kicsit változtatni szoktam, de ez leginkább az elkészítési mód egyszerűsítését jelenti. A végeredményt nem befolyásolja, de néha az egyszerűbb és gyorsabb megoldás híve vagyok.
A pontos mennyiségeknek nincs túl nagy jelentősége, kivéve, ha valaki most tanul főzni.
Most én sem mértem semmit, ezért leírom azt, ami a könyvben található.
Recept 2 főre
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
1 csokor újhagyma, vékonyra karikázva / nekem vöröshagyma /
1 gerezd fokhagyma
1 tk currypor / nekem mild madras currypor 2 kanállal + 1 kanál kurkumapor /
kb.1 kg zsenge sárgarépa, karikázva
1 marék friss, mosott, durvára aprított parajlevél (kb. 5
dkg), én bebiparajt használtam....írja ezt feri. Nekem azonban csak fagyasztott spenótom volt, azt tettem bele.
1-2 ek étkezési keményítő / nekem kókuszliszt /
1 cikk citrom reszelt héja és leve
só, frissen őrölt bors, chilipehely
A vajat közepes lángon egy 2-3 literes lábosban
összemelegítem az olajjal.
Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 2-3 percig
folyamatosan kevergetem.
Ráreszelem a fokhagymát, megszórom curryvel és pár
másodpercig pirítom.
Jöhet rá a répa, 2-3 kanál alaplé és 3-4 percig így párolom.
Ráöntöm az alaplevet és lefedve, 8-10 perc alatt puhára
főzöm.
De nem szét.
Hozzáadom a megmosott spenótot, elkeverem és hagyom, hogy
összeessen.
A keményítőt kikeverem a tejszínnel, majd besűrítem vele a
főzeléket.
Már nem forralom, csak összemelegítem.
Citrom héjával, levével, sóval, borssal ízesítem.
Tálaláskor chilipehellyel szórom. Nekem a currypor is csípős volt, ezért én nem használtam csilit.
A citrom határozottan jól illik hozzá.
A citrom határozottan jól illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.