Lassan eljön az ideje a fagyasztó tartalmának csökkentésére. Kiüríteni sosem tudom, de mielőtt jön a nagy nyári feltöltés, kell a hely. Ezért ilyenkor többször előfordul, hogy pontos elképzelés híján, abból készül az étel, ami éppen előkerül és megérett a felhasználásra.
Gyakran teszek el kisebb mennyiségű előkészített alapanyagot, hogy idő híján a vacsora gyorsan elkészülhessen.....majd valamivel párosítva 😉
Ez a vacsora is elkészült fél óra alatt. Na jó, a sütési idő nincs benne.
- Pirított gomba hagymával, befűszerezve
- Medvehagyma aprítva, olívaolajjal összekeverve
- Kaliforniai paprika is gyakran van lefagyasztva, természetesen megfelelően előkészítve, ami annyit jelent, hogy a vastagabb csíkokra vágott paprikát olívaolajon elősütöm. Ezt is igyekszem nem megfőzni, hanem pirítani. Erős tűzön viszonylag rövid idő alatt elkészül. Ezt nem szoktam semmivel ízesíteni fagyasztás előtt.
Mindent összeborítottam egy laza olvasztás után és erős tűzön alaposan összekevertem.
Az ízesítés attól függ, mi van a fagyasztott alapanyagon. Most a gomba ízesítve volt, a medvehagyma pedig eleve fűszerként volt benne.
Füstölt -és natur sajtot reszeltem rá jó bőven és bedugtam a sütőbe addig, amíg a sajt színt kapott. Sok idő nem kell, hiszen egyik hozzávaló sem volt nyers.
Puha kenyérrel vagy én inkább pirított rozskenyérrel és egy pohár száraz fehér borral szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.