2019. október 20., vasárnap

Sós kiflifelfújt


A kiflifelfújt, mint máglyarakás rögtön beugrott, de inkább sósat akartam. Ez lett belőle!



Az élesztő helyett sütőporral készült kiflik utóélete 😆
Az történt ugyanis, hogy sütöttem kiflit, ami diawellness lisztből készült és ugye ezek nem annyira olcsó lisztek, elpocsékolni nem célszerű.
Namármost én ebbe a kiflibe tettem egy maradék kovászos öregtésztát és ez volt a szerencsém, ugyanis az élesztő helyett nemes egyszerűséggel sütőport szórtam a lisztbe.



Sűrű, tömör állagú kifli lett, amit kidobni nem szerettem volna, ezért ötleteltem.




... 25 dkg kiflit felkarikáztam és beáztattam 3 dl tej + 1 tojás keverékébe. Picit sóztam csak, mert még tettem bele sós sajtot is.
... Kb. 10 dkg póréhagymát és 6 dkg füstöltkolbászt felvágtam és 10 dkg krémfehérsajttal együtt a kiflihez kevertem.
... 2 db tojásfehérjét (kimaradt tegnap a túrósbatyuból) felvertem habnak és hozzákevertem.
...Reszeltsajttal megszórtam
... Kókuszzsírral kikent, zabkorpával beszórt tepsibe öntöttem és 170°C-on légkeveréssel 25 perc alatt megsütöttem.
Tojásfehérjehab nélkül is meg lehet sütni, akkor nem felfújt csak rakott kifli.
Sőt, tojás nélkül is meg lehet sütni tejföllel, túróval rétegezve.
Számtalan változata lehet a sósnak is. Ez 3 adag lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.