Na jó, hát nem haltak éhen, mégis ettek valamit. 🙂 Én azonban úgy gondoltam, hogy a kelkáposzta is finom és majd eldugom, hátha akkor megeszik. Igazam lett!
Általában megmaradt a káposztából a lecsupaszított feje, amit különféle módon azért mindenki felhasznált. Nos, én ezt a káposztát összevágtam, belekevertem a darálthúsos raguba, összefőztem és így kevertem a rizshez. Ezek után mindig sokkal több kelkáposzta került az ételbe és igazi ellenállásba sem ütközött. 😄 Az étel átalakult kicsit és ugyan minden jellemző hozzávaló megmaradt, de a nagy káposztalevelek lassan elmaradtak és lett belőle egy egységes ragu, ami ízében semmit sem változott, de egyszerűbb lett az elkészítése és mindenki egyformán szerette.
Ami most okot adott a recepthez, az a sok éve megváltozott étkezési szokásaink. Szeretem a rizst, nincs is tiltólistán, de időnként helyettesíthető. A bulgur sokak kedvence lett, gyakran teljesen kiváltja a rizst, de, mint mondtam, nálam megmaradt és a bulgur egyik lehetséges választás lett. Ha már bulgur, akkor legyen a barna bulgur, mert az még hasznosabb.
- 1 közepes hagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált sertéshús
- 15 dkg barna bulgur
- 40 dkg kelkáposzta
- 3 dl főzőtejszín 10%-os
- só,bors,kömény
- 30 g grana padano
- 30 g sörélesztőpehely / egészséges, finom, sajtos ízű /
Amikor a hús már kifehéredett, beletettem a bulgurt , felöntöttem vízzel és puhára főztem. A barna bulgur mindig egy picit roppanós, pattogó marad.
A kelkáposztát összevágva sós vízben megfőztem. Én roppanósra szoktam, nem szeretem, ha szétfől és eltűnik. Leszűrtem.
A ragu minden hozzávalóját összekevertem, hozzáöntöttem a tejszínt, ízesítettem és belekevertem a sörélesztőből 20 g-ot.
Egy sütőpapíros tepsibe öntöttem és a tetejére szórtam a reszelt grana padanót és a megmaradt sörélesztőpelyhet.
200 °C-os Sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.
Nem volt száraz, de ezt mindenki ízlése szerint készítse. Lehet a húsragut több folyadékkal hagyni, lehet több tejszínt adni hozzá, de lehet tejfölt is tenni bele és a tetejére önteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.