Ez a tészta a felhasznált lisztféleségek miatt különösen omlós, a nyers tészta törékeny, de azért nyújtható volt, a teljes sütőforma kibélelése viszont inkább egy kirakóshoz hasonlított. 😄
- 100 g zabliszt
- 100 g diawellness süteményliszt koncentrátum / ettől lett ch csökk. /
- 60 g darált dió
- 150 g hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- kicsi só
- 2-3 ek hideg víz
A lehűlt tésztát vaksütéssel 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük és a nehezék nélkül + 5 percig sütjük.
Egy fehérlisztes tésztával elég a normál vaksütés 15-20 percig.
Az elősütött tésztát még melegen átkentem a megmaradt tojásfehérjével, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. A fehérje megszárad a tésztán és egy vékony kérget képez rajta.
Töltelék:
- 150 g krémes ricotta
- 250 g sűrű joghurt
- 3 egész tojás
- 2-3 tk. méz
- só
- 1 cs. 120 g camembert sajt
- kb. 150 g nyers füge / kb. 4-5 db /
- rozmaring / jobb a friss, de lehet szárított is /
A ricottát, joghurtot, tojásokat elkevertem. A méz felét, a rozmaringot és a sót is belekevertem. Mézet lehet többet tenni bele, de azért ne legyen édes. Egy középarány a sós-édes között.
A camembert felszeletelve a tésztára tettem és beleöntöttem a ricottás masszát.
A felszeletelt fügét a masszára tettem. Nem baj, ha kicsit belesüllyed. A megmaradt mézet rácsorgattam.
200 fokos sütőben 20 percig sütöttem, azután csökkentve a hőfokot
160 °C-ra, tovább sütöttem még 40 percig.
A sütőben hagytam nyitott ajtó mellett langyosra hűlni.
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.