Vacsorára készítettem, mert azt akartam, hogy ne az unalmas kenyér-felvágott-vagy valami variációt együk. Volt már jónéhány vacsora ötletem, de mindég szívesen eszünk olyat, ami egészségesebb, mint az előbb említett összetevők. A kenyérsütőgép nagyon sokat segít. Azt hiszem az utóbbi évek egyik legjobb befektetése volt. Most már akkor is tudom könnyedén használni, ha egyébként mellette még két-három egyéb dolgot végzek egyszerre. Szeretjük az egyszerű, főleg telj.kiőrlésű liszttel készült lepényféléket. Tulajdonképpen ilyen a pizza is, ami nagyon sokféleképpen felhasználható alap tészta. Ezért nem is tudom mindég pizzának nevezni az elkészült ételt. ------------Most ismét vettem kedvenc boltomban egy erősen leárazott polipkonzervet, egy kagylókonzervet és egy koktélparadicsom konzervet. Ebből muszály volt egy tengergyümölcsei pizzát készíteni vacsorára. Hát,...nem lett rossz! A ragu hozzávalói:
- 1 dob. polipkonzerv
- 1 dob. kagylókonzerv
- 1 nagy fej hagyma
- 5 ger. fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dob. koktélparadicsom konzerv
- 1 ek kapribogyó
- 1 ü. házi pizzaszósz
- 10 dkg trappista sajt
- olívaolaj a tetejére
Tészta: 3 dl víz; 20 dkg telj.kiőrl liszt; 30 dkg sima liszt, 2 ek olívaolaj; só; 2 dkg friss élesztő; 1 kk. cukor.
--------A géppel összekevertetem a tésztát és kb. 20 perces kelesztés után kinyújtom két lapra. Bőségesen megkenem a pizzaszósszal, megszórom reszelt sajttal és erre teszem a kagylós ragut. A paradicsomokat elosztom, hogy minden hová jusson. Az összevágott kapribogyóval megszórom, olívaolajjal meglocsolom és mehet a sütőbe. Pontosabban egy újabb 15 perces kelesztés után. 170 fokos sütőben sütöttem légkeveréssel / rövidebb idő alatt készül el / kb. 15 percig.
--------Nem tévedésből írtam, hogy a sajtra tettem a ragut. Nem akartam, hogy az egész ételből csak a sajt látszódjon, viszont kellett ahoz, hogy sülés közben jól bele tapadjanak a ragu alapanyagai. Úgy emlékszem, hogy az olaszok egyáltalán nem tesznek sajtot a halas, kagylós pizzákra ill. tésztákra. Így én egy magyaros kompromisszumot kötöttem a sajttal.
Nagyon gusztán néz ki! Érdekes polippal! Még sosem ettem!
VálaszTörlésNekem is ez volt az első és nem lettem függő tőle, de érdemes kipróbálni. Nincs semmi extra íze, de ez a konzervnek is betudható.
VálaszTörlés