2010. augusztus 11., szerda

Fokhagymaleves magyarosan

Nekünk is van fokhagymalevesünk, nem csak más népeknek. Lehet, hogy nem olyan elegáns, de a mi ízvilágunkat tükrözi. Egy régebbi szakácskönyvet lapozgattam, abban találtam.
Úgy gondolom, hogy ez lehetett az a leves, amit a tészta gyúráskor ill. a kifőzésekor megmaradt vízből készítettek. Abba a vízbe belefőlt az az íz, amit nem lehet mással pótolni. Nekem sem sikerült, de a leves azért finom lett.
Annyi a csalás, hogy a levesben úgy néz ki a tészta, mint a régi kézzel vagdosott metélt, pedig ez egy instant leves tésztája.A  leves többi hozzávalója a kukába végezte, mert szemetet nem eszünk, de a tésztával nem nagyon tudnak elbánni.
  • Kevés mangalica zsíron megpároltam egy összevagdalt kisebb fej hagymát és egy fej fokhagyma gerezdjeit.
  • Amikor megpuhult, pirospaprikát szórtam rá és felengedtem vízzel.
  • Sóztam, borsoztam és jól kiforraltam.
  • A kész levesbe tettem a tésztát és megszórtam összevágott petrezselyemzölddel.
Nagyon egyszerű, de nagyon finom.

3 megjegyzés:

  1. Ez aztán finom lehet! Szívesen ennék belőle.

    VálaszTörlés
  2. NA ezt a levest én is bevállalnám.

    VálaszTörlés
  3. Igen, azt hiszem én sem fogom elfelejteni.
    Annyira egyszerű!

    VálaszTörlés