2011. május 29., vasárnap

Medvehagymás túrókrém


Nem szándékozom hosszú bevezetőt írni, hiszen ez annyira egyszerű, hogy nem is lehet hosszasan írni róla.
Mostanában egyre gyakrabban készítek kenyérre való kencéket. A felvágottakat már régóta kerülöm, egy-két szelet alkalmanként bőven elég. Szívesen eszem viszont az ilyen kenőkéket. Sok zöldség, kevesebb kenyér. Valahogy ezek a könnyedebb ételek most jobban esnek.
Az utóbbi időben a fetasajt helyett kapható fehér sajt az egyik összetevője a krémeknek.

Pontos mennyiségekről nem érdemes beszélni, mert nincs jelentősége és egyébként is mindenki a saját ízlése szerint keverheti.
Késes aprítóban szoktam összekeverni, mert nekem így egyszerűbb, de egy villával is könnyedén elkeverhető.
Most elég sokat készítettem, de általában negyed kiló túróból szoktam egyszerre, hogy ne legyen unalmas, amíg elfogy.
Ezek körülbelüli mennyiségek.
  • 45 dkg félzsíros túró
  • 25 dkg fehér sajt
  • 2 nagy ek. 20%-os tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek fagyasztott medvehagymalevél
  • 1 egész pácolt kalif.paprika / üveges , de nagyon finom /
  • 1 dl olívaolaj
  • 1cs. petrezselyemzöld
Só nem kell bele, mert a sajt elég sós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése