2012. január 22., vasárnap
Bruschetta kecskesajttal, és céklás tormával
A bruschetta közép-Olaszországból származó étel, amit már a XV. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
Na, ez a Wikipédia szerinti ismertető. Ezek szerint az nincs benne, hogy kovászos kenyérből készül. Nem baj, nekem változatlanul az a véleményem, hogy ebből jobb lesz.
A pirított kenyereket megdörzsöltem fokhagymával, de még a sütés előtt bekentem olajjal is.
Rátettem a sajt szeleteket, a szárított sonkát és friss kakukkfüvet, azután visszatettem a sütőbe, amíg a sajt kissé megolvad.
Amikor készen volt, akkor ecetes tormával kevert nyers céklát tettem rá ízesítőként.
Laktató és nagyon finom szendvicsek lettek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon guszta lett, a fokhagyma, olíva olaj, paradicsom, kecskesajt fantasztikus együttes. Adriai nyaralásaink során éveken keresztúl egy olasz család volt az egyik szomszédunk a campingben, gyakran készítettünk különböző bruschetákat, melyet grilezett húsokhoz, rákokhoz, kagylókhoz fogyasztottunk.
VálaszTörlésJaj!!!!
VálaszTörlésMost nagyon, de nagyon íííírigy vagyok.
Szia!
TörlésMi is nagyon kedveljük a bruschetát.
Igazi jó kis vacsi.
Már én is inkább hétvégén sütök.
Ma 36 sajtos kifli készült. Egy része a lányaimnak. A többi megy a mélyhűtőbe. Egész hétre meg van a reggelinek való.
Én még a kovászossal adós vagyok.
Szia Vali!
VálaszTörlésA kovászos nekem is csak ritkán jön össze.
Ha van időm, én is sütök a fagyasztóba. Jól jön időnként.