2016. június 18., szombat

Egytálétel cukkinivel, hagymával, kaliforniai paprikával és sajttal


Ez az étel is abba a sorba tartozik, amiket nyár kezdetével viszonylag gyakran készítek.
Ezek lehetnek könnyű vacsora ételek és lehetnek húsok mellé könnyű köretek is.
Változatosan készíthető, attól függően, hogy éppen milyen zöldséget kapunk.
Szeretem a cukkinit is, mert elég jellegtelen ízű, ezért kedvemre ízesíthetem.

A blogon jelenleg 27 cukkinivel készült étel receptje található.

Ezt is, mint a padlizsánt, rendszerint elősütöm, de ezt időnként egyszerűbben, vagyis úgy, hogy sütés közben adom hozzá a többi zöldséget, azután beteszem a sütőbe, hogy összesüljön.



  • A cukkinit nem szükséges meghámozni, hiszen, hacsak nem nagyon öreg a zöldség, akkor a héja fogyasztható.
  • A felkarikázott cukkinit egyszerre vagy adagonként -- mennyiségtől függően -- olajon elősütöm, hogy színt kapjon. Erős tüzön, rövid idő alatt.
  • A felcsíkozott piros kaliforniai paprikát szintén elősütöm.
  • A szálasra vágott hagymát  -- ízlés szerinti mennyiségben -- megpárolom és lepirítom.
Az összekevert zöldségeket egy sütőedénybe öntöm, sózom, borsozom és megszórom provanszi fűszerkeverékkel.
Sajtot teszek a tetejére -- mozzarellát vagy más reszelt sajtot -- és a sütőben kb. 20 perc alatt összesütöm.
Most koktélparadicsomot is tettem a sajt tetejére.
A koktélparadicsom nagyon finom így megsütve, mert édes és sütés után is élvezhető marad.
Az egyszerű, evésre alkalmas paradicsom nekem savanyú a sütés után.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése