- A céklát sütőzacskóban olajjal és balzsamecettel leöntve megsütöttem bő egy óra alatt
- A zöldsalátákat megmostam és salátacentrifugával megszárítottam, mert így jobban tapad rá az öntet
- A tojást a sonkalében főzöttekből vettem ki, mégis csak Húsvét van
- Az öntet egyszerűen csak olívaolaj és balzsamecet sűrítmény volt
A tányérokra tettem a zöldsaláta keveréket; rászeleteltem a sült céklát; a koktélparadicsomokat félbe vágtam és ezután sóztam meg az egészet. Frissen őrölt borssal szórtam meg és meglocsoltam az olajjal. ----A cikkekre vágott tojást és a gorgonzolát is rátettem, ezután a balzsamecettel locsoltam meg. A végén még tökmaggal is megszórtam.
Az én salátámban nem volt tojás, ezért nyugodt szívvel ettem hozzá a pirított kalácsot. Egy-egy szelet éppen elég volt és jól jött a végén, hogy kitunkoljuk a finom olajos öntet maradékát.
--------A balzsamecet sűrítményt nem én készítettem, de meg lehet csinálni házilag is. Az enyém a tavalyi Lidl-s akcióból van, de ha elfogy készítek másikat. A pirított kalács nagyon finom, nem csak a salátához, de más reggelikhez is ajánlom. Ezen a képen nem látszik, de friss zsázsa csírával is megszórtam, mielőtt a nyuszik mind lelegelték volna.
Szia!
VálaszTörlésHát húsfélékből nekem is legem van. Ezért túrós tészta volt nálunk (kicsi szalonnával)
Nézz be hozzám ha majd ráérsz.