Nekem azért nem olyan mutatósak a golyócskák, mert nagyon kicsiket formáztam. Az adagnyi tésztából pontosan, de véletlenül 90 db lett. Ilyen kicsiben nem lehet látni eléggé, hogy milyen szépen kinyílnak sülés közben. Sütis néne kb. 5 cm-es átmérőjű golyókat formázott.
- - 20 dkg étcsokoládé
- - 11 dkg puha vaj
- - 2 tojás
- - 20-25 dkg cukor / nálam csak 15 dkg /
- - 1 tk vaníliakivonat
- - 2 ek. tej
- - 25-30 dkg finomliszt / nekem 1cs.keserű csokis pudingpor is /
- - 1 tk fahéj
- - 2 tk sütőpor (azaz fél csomag)
- - a hempergetéshez átszitált porcukor
A csokit megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, a cukrot és a tojásokat kikeverjük , majd hozzáöntjük az olvasztott csokit, fahéjat, tejet és vaníliakivonatot.
A sütőporos lisztet hozzákeverjük és egy fóliával lefedett edényben egy éjszakára pihentetjük a tésztát. A liszt mennyisége a tojások nagyságától is függhet. Én tettem a liszthez egy csomag keserűcsokis pudingport is, hagy legyen még csokisabb. Hát, lehet, hogy legközelebb inkább egy kanál kakaót teszek bele inkább.
Másnap tetszőleges golyócskákat formázunk és porcukorba forgatva 160-170 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A szilikon sütőlap lefogja a hőt a sütemények alján, de a sütőpapíron esetleg hamarabb megsülhet az aljuk.
Erre figyeljünk.
------Nem most sütöttem először, de most sikerült használható képet készíteni róla.
Nagyon mutatós sütemény, és gondolom, hogy hamar el is fogy! Ki fogom próbálni, ha egy kicsit több időm lesz, mert izgat a recept.
VálaszTörlés