2011. augusztus 20., szombat

Virslis fonatok és pizzagolyók



Ide megint csak nem kívánkozik pontos recept, mert nem az a fontos, hogy olyan összetételű tésztából készítse el az, akit érdekel, hanem, hogy látható legyen a formázás.
Nekem elég sok kenyérfélém készül teljeskiőrlésű liszttel és nálunk az sem baj, ha emiatt a tészta állaga nem pihe-puha.
Mostanában olvastam valami hasonlóan készülő virslis fonatról, de ott a tésztát valóban a virsli darabok köré fonták. Az eredmény a minőséget tekintve  egészen biztosan nagyon finom, de azt gondolom, hogy ez a formázás sokkal egyszerűbb.
Ez is a blogokon terjedt és azt hiszem az eredetije egy  külföldi blog.


A tésztába tekert virslit / én a mikróban kicsit előfőztem / egy éles késsel felvagdossuk úgy, hogy a tészta alsó részét lehetőleg ne vágjuk át.
Ezután minden tésztás karikát kicsit megemelünk és kicsit csavarva rajta, kifordítva lefektetjük oldalra.
Megigazítjuk, megformázzuk és tojással lekenve kelni hagyjuk.


Előmelegített sütőben kb.180°C-on 15 - 20 perc alatt megsütjük.


A pizzagolyókat szintén egy blogon láttam, de ott talán pizzakenyér volt a neve.
A benne levő töltelék is más volt. Nekem volt mini mozzarellám, volt finom füstöltkolbászom és ezekhez tettem kecsapot.  A tészta szintén egy vegyes lisztből készült kenyértészta alap.
A tésztakorongokba csomagoltam egy sajtgolyót és egy kolbász karikát.


Megkentem tojással és megszórtam magokkal.
Hagytam jól megkelni, azután ment a sütőbe ez is kb. 180°C-on 25 percre.


 A mennyiség meghaladta a befogadó képességünket, ezért mindkét kenyérféléből a sütés után került a fagyasztóba is. Most apránként szedegetem ki és mindég olyan, mintha friss lenne csak éppen nem meleg.

6 megjegyzés:

  1. Mindkettő nagyon tetszik! A virslis fonat hajtogatását nagyon köszönöm, hogy megmutattad, nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű. :))))

    VálaszTörlés
  2. Milyen remek lett a virslis, mint valami mágikus szemek :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki. Ötletes.

    VálaszTörlés
  4. Szia Klarim!
    Naggyon csecsek es gusztusosak! A virslis meg egyenesen "pazar "! Beburkolnam szivesen! Gratula a sutmenyekhez!!
    Sok puszika: ILDIKO

    VálaszTörlés
  5. ILDIKÓÓÓ!!!!!!
    Hát te meg honnan kerültél ide?
    Nagyon örülök Neked!
    Néha-néha átnézegetek Margit oldalára, de olyan sokfelé olvasgatok, hogy mindenre csak kevés időm jut.
    Nem gondoltam volna, hogy ennyi időt elvesz a számítógép.

    VálaszTörlés
  6. Látom, hogy még augusztusi a beírás, de én most vettem észre, és teccik.... nagyon ötletes vagy, nagyon jól néz ki. Én is ki fogom próbálni, mert szeretem a virslis dolgokat!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.