2011. december 27., kedd
Csirkemájas húsos terrine aszalt gyümölcsökkel, áfonyalekvárral
Az idén is elkészült a májas pástétomunk. Igen, van némi fogalom zavar ezen a téren. Több éve készítem ezt a finomságot, de az újságban is - amiből a recept származik - pástétom néven szerepelt. Amióta egyre mélyebbre jutok a gasztrotudományban, azóta kiokosodtam ebben is. Már tavaly is tudtam, hogyan kell helyesen mondani, de annyira megszoktam az évek során.
Szóval, terrine és nem pástétom.
Apró változtatásokkal készítem, hiszen ma már merek eltérni az eredetitől. Tudom, hogy ettől még sikerülni fog.
A képen egy kicsit rózsaszínűbb a hús egy része. Ez azért van, mert talán egy kicsit rövidebb ideig sült illetve párolódott a vízfürdőben, mint szokott, és nem tudott megsülni, csak átpárolódni.
A receptet nem írom le még egyszer, mert úgy láttam - visszaolvastam - , hogy alapjaiban nem változott.
http://daisyterme.blogspot.com/2009/12/kacsamajas-huspastetom-terrine.html
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.