Nagyon finom kolbászt lehet kapni a hentesünknél. Több fajta füstöltet és nagyon jó ízű sütni valót is.
Azon kaptam magam, hogy gyakrabban veszek sütni valót az utóbbi időben. A hurkájuk sajnos nem ízlik annyira, de a kolbász igen. Végül is ebből nagyon sok féle ételkombináció kihozható.
Olyan a fűszerezése, hogy bátran társítható egyéb dolgokkal, nem fog kiemelkedni az íze, hogy külön életet éljen az ételben.
Most egy kicsit angol beütésű ragu alappal kezdtem a köret készítését.
- vöröshagyma összevágva nagyobb kockákra
- szárzeller feldarabolva
- sárgarépa felkockázva
- fejtett bab
- gersli / árpagyöngy /
- darabos paradicsom konzerv
- friss kakukkfű
- borsikafű
- só
- bors
- zöldség alaplé / leveskockából /
- 2 ek. kukoricaliszt
- olaj / nekem most libazsír /
A libazsíron megpároltam a hagymát, zellert és a répát.
Hozzáadtam a babot, a gerslit és a paradicsomot.
Felöntöttem annyi lével, hogy kétujjnyira ellepje.
Megfűszereztem és megszórtam a liszttel.
Hagytam kicsit forrni, hogy a liszt elázzon, ezután összevertem és betettem a sütőbe kb. két órára 150°c-ra.
Éppen elforrta a levét és egy kissé besűrűsödött. Lehetett volna szaftosabb, hiszen az árpagyöngy még később is szívja a folyadékot magába.
A klasszikus sültkolbász és krumpli párosításnál ez finomabb és különlegesebb volt.
Nagyon szeretjük a gerslit köretnek. Épp most készült a sóágyon sült csirkéhez. Én roppanósan szeretem. Mint a rizst megfőzöm, hagymás petrezselyem zöld és sok zöldséggel.
VálaszTörlés