Ebből a fényképből ugyan nem látszik, mit rejtett a tányér, de én tudom, hogy nagyon finom volt.
Nekem tetszett a GoodFood első száma is. Nem tudom hasonlítani az eredetihez, de tudom hasonlítani a többi itthonihoz. Szinte mindegyik újonnan megjelenő újságot megvettem, mert kíváncsi voltam rá. Volt, amit elő is fizettem, azután alig vártam, hogy leteljen az idő.
A most megjelenő Fahéj nevű újságot is megnéztem, de az első számban megtalálható receptek és a magasztalt igényesség sem volt nekem elég meggyőző, hogy kifizessek érte 800 ft-ot. Igaz, hogy negyedévente jelenik majd meg, így már nem olyan drága, de nekem kevés. Biztosan megtalálja a célközönségét.
A második GoodFood nekem hasonlóképpen tetszik, mint az első. A mai levest onnan választottam, mert délelőtt még nem volt elképzelésem, mit főzzek?
A címben szereplő magyarosítás nem véletlen. Abból főztem, amit itthon találtam.
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 45 dkg sárgarépa
- 1 ek. garam masala
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 1 narancs leve / nekem 3 db mandarin /
- 1 lit. zöldség alaplé / nekem leveskockából /
- 2 dl kókusztej
- 1 dob. babkonzerv / nekem csicseriborsó /
- 2 ek. korianderzöld / nekem petr.zöld /
- csilit és frissen őrölt borsot csak én tettem bele
Hozzáadjuk a garam masalát és a gyömbért és összesütjük.
Beletesszük a narancslevet, az alaplét és összeforraljuk.
Amikor megpuhult a répa, beleöntjük a kókusztejet is és botmixerrel pürésítjük.
Ezután tesszük bele a leöblített babot és összeforraljuk.
Tálaláskor kerül bele a korianderzöld.
Most vettem csak észre, hogy sót sem írt a recept, de nekem ez teljesen egyértelmű volt, tehát tettem bele.
Nekünk nagyon ízlett, megjegyezendő recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.