Tavasszal gyakran küzdenek az emberek vitamin hiánnyal. Ez a saláta még nem a friss zöldségekből készült, de vitamin azért ebben is van. Nyers zöldségek csak egészségesek lehetnek.
- 2 nagyobb feketeretket durvára reszeltem és besóztam
- kb. bő fél órai állás után vízzel le is öblítettem, hogy ne legyen sós
- 1 nagyobb uborkát szintén durvára reszeltem
- az uborkának megfelelő mennyiségű nyers sütni való tököt finomra reszeltem---a tök kellemesen megédesítette a keveréket, nem kellett hozzá más édesítő
- görög joghurtot kevertem hozzá, borsot tekertem rá és meglocsoltam olívaolajjal
Igazából ez volt a sült hurka körete, de a répafasírttal is finom volt. Vacsorára éppen megfelelő.
A répafasírthoz finomra reszeltem a répát kb. 1/2 kg-ot. Tettem bele 2 db tojást, 1 ek. za'atar keveréket, medvehagymát -- most még a fagyasztóból -- , friss petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy formázható legyen a massza. Sóztam, borsoztam és kevés olajon lapos fasírtokat sütöttem belőle.
Érdekes volt, hogy nyersen kissé kesernyés volt a massza, először meg is ijedtem, hogy mi lesz ebből? Azt hiszem leginkább a teljeskiőrlésű tönkölyliszt volt a ludas.
Megsülve viszont finom lett!
Igazi böjtös finomság:)
VálaszTörlésIgen, talán most Húsvét közeledtével több ilyen étel jut eszünkbe.
VálaszTörlés