Volt már hasonló levesbetétem, de ott a magok voltak túlsúlyban, itt most inkább a sajt.
Hasonló, olvasztott sajtból készült levesbetétet is készítettem már többször. Most össszekotyvasztottam a kettőt.
A mennyiségek tetszőlegesek, de kb. ebből állt.
- 20 dkg durvára reszelt trappista sajt
- 5 dkg apró bacon kocka
- 2 ek. lenmag
Addig sütöttem, amíg kellően összeolvadt és kapott egy kis színt is.
Egy ideig hagytam hűlni, de akinek azbeszt keze van, melegebben is dolgozhat vele.
Vigyázni kell a sajttal, mert sokáig nagyon meleg marad!
Amikor már nem forró, de még formázható, akkor feltekertem. Azért két oldalról, mert egyébként nagyon vastag lett volna levesbetétként.
Vékonyra felszeleteltem és félre tettem. A széle kissé töredezik, mert hamarabb kihűl, de ezt nagy örömmel ropogtatta el a férjem még ebéd előtt. Nem baj, ha kihűl, mert a forró levesben átmelegszik majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.