Írtam már, hogy nagy kedvencem lett a paszternák. Eddig főleg sütve készítettem, mert szeretjük a sült zöldség köreteket. Most mégis úgy gondoltam, készítek egy krémlevest belőle, mert több blogon is olvastam róla.
A krémleves szerintem nagyszerű találmány, mert egyszerűen készíthető belőle egészséges, zöldségekkel teli étel. Régóta főzök krémleveseket, változatosan, többféle módon. Néha diétásan zsiradék nélkül, néha pirítva. Van, hogy tejszínnel, de tejföllel is.
- Most összepároltam kevés olívaolajon és vajon 2 hagymát, 2 krumplit, 2 almát és 5 paszternákot.
- Borsikafűvel ízesítettem, sóval, borssal.
- Valódi zöldségalaplével öntöttem föl, mert volt még a fagyasztóban egy adag és kellett a hely az ünnepek előtt.
- Turmixolás után tejföllel kevertem ki.
Ez nekünk nagyon, de nagyon ízlik!
A leves valóban nagyon finom volt, de sajnáltam a paszternákot erre elhasználni, mert ritkán jutok hozzá. Legközelebb megint köret lesz belőle.
Tetszik a levesed.
VálaszTörlésOlyan a blogod "zenéje", mintha egy fronton lennék:)
Köszönöm!
VálaszTörlésKíváncsivá tettél. Sajnálom, de még nem jártam nálad, csak futtában, de ígérem, körülnézek.