Ez annyira finom, hogy amikor elfogy a hús, akkor a maradék rizs magában is elfogy, mert nekem így is nagy kedvencem.
Az hozzávalók mennyisége tetszés szerint változtatható, a fűszerezést a mennyiséghez kell igazítani.
- 12 dkg barna lencse előfőzve
- 12 dkg vöröslencse beáztatva kb. egy órára , de el is hagyható az áztatás
- 25 dkg hosszúszemű rizs
- 1 zöld csilipaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 szál aprított újhagyma
- 4 ek. ghee vagy olaj
- 1 tk. reszelt, friss gyömbér
- 1 fahéjrúd
- 2 szegfűszeg
- 1 babérlevél
- 1/2 tk. kurkuma
- só
- bors
- A felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért, és a zöldpaprikát a gheeben puhára pároljuk, majd egy kicsit megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget,babérlevelet és a kurkumát. Néhány perc alatt összepirítjuk.
- Beletesszük a rizst és a kétféle lencsét, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 cm-el ellepje. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a rizs az összes vizet beszívja.
- Hozzákeverjük az újhagymát.
További hasonló ételek a blogon a fűszeres címszó alatt találhatók a cimke jegyzékben.
Szia,
VálaszTörlésmegkérdezhetem, hogy szoktál kurkumát venni? Hetek óta hajkurászom Auchanban, Tescoban és nem találom.
Köszi
Szilvi
Bioboltban biztosan találsz és nem drágább, mint máshol. A különlegesebb fűszereket, alapanyagokat mind be lehet már szerezni a bioboltokban.
VálaszTörlés