2013. június 29., szombat

Ételfotók---csak úgy


Hétvégi reggelinek tökéletes és változatosan elkészíthető a tojáslepény.
A tűzhely tetején kezdődik és a sütőben fejeződik be. Nálunk úgy készül, hogy ne száradjon ki a tojás.Ez egy saját sütésű lepényből  készült, de a bolti tortilla lapok tökéletesen megfelelnek. annál is inkább, mert gyorsbüfék is gyári lapokat használnak, akkor miért kellene mindent itthon készíteni. Ha valaki nem tud ilyet sütni, ne kedvetlenedjen el, vegyen boltban és abból süsse meg.


A lapokra azt teszünk, amihez csak kedvünk van, de legyen rajta sajt mindenképp, mert ha átmelegítjük a lepényt, akkor az olvadó sajt összefogja.


Ez a ragu a sütőben sütöttek egyik egyszerű összetételű fajtája, csak úgy gondoltam, ha beteszem a sütőbe, könnyebb dolgom lesz, mert nem kell mellette állni, amíg fől.
Egyszerűen csak bolti sültkrumplit ettünk hozzá. / jelentem, túléltük!!!!  ;)/


Ez sem mostani kép, de igazából nem is akartam eredetileg sem receptet írni hozzá, csak azért tettem el, mert finom lett végül a húsvétról eltett, lefagyasztott sonkazsírral.


Erről már nem tudok semmit mondani, mert nem emlékszem, hogy készült? Ha eltettem a képet, akkor valószínűleg megérdemelte volna a leírást is, de mostanra már csak a kép maradt.


Ez a kép egy kicsit viccesre sikerült, de azért tartottam fontosnak, mert egy nagyon időhiányos esti vacsora készítésnél elfogyott a türelmem és  az elkészített ragu- és tészta egy részét bevágtam a fagyasztóba.
Bíztam benne, hogy majd fel tudom használni, de igazából nem érdekelt.
Amikor megláttam a fagyasztóban, akkor éppen volt időm és kíváncsi lettem, mi lett a tésztával.
Kiolvasztottam a konyhában és ilyen szépen életre kelt.
Nagyon finom pizzákat sütöttem belőle! A ragunak természetesen szintén semmi baja nem volt.


Nem tudom, jó megoldás-e, de nálunk szokás volt, hogy a húsok panírozása után a megmaradt tojást, lisztet, prézlit összekevertük és megsütöttük.
Egy idő után a prézlit én kihagytam, mert kemény lett tőle a lepény, viszont a tojásos-lisztes keverékhez mindenféle maradékot belekevertem és megsütöttem.
Most ebbe pl. kukorica konzervet, hagymát és egy kevés főtt tarját, ami maradék volt.

Lehet keverni bele babkonzervet, sonkát, húsos szalonnát,snidlinget, petr.zöldet, piros kalif.paprikát,sajtot stb.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.