Nem tudom, hogy lehet ilyen csokis / és más sötét tónusú / képeket fotózni úgy, hogy látni is lehessen belőlük valamit? Tőlem ennyire tellett, de szerintem látszik, hogy a tészta nincs kiszárítva, hanem szaftos a belseje. Nem nyers, csak szaftosan puha. Nem tudok rá jobb kifejezést.
Ez egy brutál csokis sütemény, amit én még fokoztam egy kis kakaóval és gondolkodtam azon, hogy leöntöm a tetejét olvasztott csokival, de azután mégsem csináltam meg, mert a meggy öntet is elég volt.
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládét / 70 % / összeolvasztottam --én mikróban szoktam vízgőz helyett -- 25 dkg margarinnal / vajjal /
- 7 db normál méretű tojást kikevertem 20 dkg barnacukorral és 10 dkg házi vaníliáscukorral
- 10 dkg lisztet
- 3 dkg kakaóport tettem hozzá meg egy csipet sót
- hozzákevertem a csokoládét
A teteje ugyan felemelkedett és kirepedt, de a közepe éppen eléggé megsült ahhoz, hogy még ne száradjon ki.
Amikor kivettem a sütőből, még melegen lenyomtam a tetejét, hogy ne legyen púpos. Vigyázni kell, mert nagyon forró, de egy alufóliát ráfektetve és egy összehajtogatott konyharuhát rátéve egyszerűen kivitelezhető.
Meggyszósz:
- 3 ek barnacukrot óvatosan karamellizáltam / mert nem látszik a színe /
- 1/2 dl balzsamecetet öntöttem rá és
- 20 dkg magozott meggyet
Összeforraltam amíg besűrűsödött.
Csokifüggőknek (is) kihagyhatatlan!
VálaszTörlésIgazad van, nagyon finom! Majdnem beteg lettem tőle, mert nem bírtam abbahagyni.
VálaszTörlés