A csirkeszárny változatlanul kedvelt étel nálunk, annak ellenére, hogy évek óta megnyúzom a csirke részeit, hogy ne együk a bőrét.
Néha kivételt teszek, mert az egyszerű sült csirkecomb -- pl. töltve -- nehezen lehetne kivitelezhető a bőre nélkül. Néha a ropogósra sütött bőr íze bűnre csábít.
A csirkeszárnyakról nem lehet leszedni a bőrt, nem is próbáltam még sosem, mert ilyenkor igyekszem kompenzálni az egészségtelenebb oldalát, hogy lelkiismeret furdalás nélkül is megehessük vacsorára is.
Gyakran készítek mellé valamilyen salátát és, ha lehet nem a zsíros majonézes fajtát.
Bizton mondom, bőségesen jól lehet lakni így is vele.
A csirkeszárnyakat tetszőlegesen fűszerezem-- össze-vissza, ami eszembe jut -- olajjal meglocsolom és így teszem egy sütőpapíros tepsibe.
Alufóliával letakarom és kb. fél órát sütöm így, azután leveszem a fóliát és szép ropogósra sütöm.
A salátaöntet leggyakrabban csak joghurt vagy kefír, magos mustár, citromlé, méz és olívaolaj.
Néha teszek bele túró maradékot is vagy sajtot és édesítésként reszelt almát.
- 2 dl kefír
- 1 ek. magos mustár
- fél citrom leve
- 1 alma lereszelve
- 2 ek házi túró
- 3 ek olívaolaj
- só, bors, snidling, petr.zöld
Tettem bele felkockázott paradicsomot és beleöntöttem egy konzerv fehérbabot, amit előtte kissé összenyomkodtam.
Ennyire egyszerű volt és nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.