Ismét gömbcukkini, mert meggyőződésem, hogy könnyebb ress-re sütni, mint a hagyományosat.
- vöröshagyma
- fokhagyma
- cukkini
- gomba
- koktélparadicsom
- provanszi- és toscan fűszerkeverék
- só
- frissen őrölt bors
- friss petr.zöld
A hozzávalók mennyisége tetszőleges, mert mindenki saját ízlése szerint állítsa össze a zöldségeket. A lényeg az, hogy ne főzzük puhára, hanem legyen kissé roppanós mindegyik, még a hagyma is.
Úgy gondolom, ezek a zöldséges ételek csak akkor finomak, ha nem pép lesz belőlük.
Viszonylag erős tűzön süssük össze a zöldségeket. Először a hagyma, fokhagyma és utoljára a paradicsom.
A koktélparadicsomtól lesz édeskés és azt gondolom ezt az ízt kár lenne cukorral pótolni.
Amikor a zöldségeket megsütöttem, akkor rátettem a sajtot és a sütőben kicsit megolvasztottam, ami ennél a camambert jellegű sajtnál nem igazán működött, de így is éppen jó volt.
Ez nagyon finom összeállítás!
VálaszTörlés