Hát ezt erős túlzás lenne főzeléknek nevezni, de Feri szándékait nem szabad megkérdőjelezni. A nemszeretem kelkáposzta új életre kelt, de sajnos ettől még nem fogja megszeretni az, aki eddig irtózott tőle. Azok viszont, akik szívesen ették, egy különleges ételt kóstolhatnak, ha elkészítik.
Van egy főzelék alap--mint szinte mindég--és van maga a zöldség, ami új értelmet kapott.
Lehet, hogy én nem figyeltem megint eléggé, de a káposzta a pirítás után enyhén kesernyés ízű lett, mert mire színt kapott, kicsit talán túlságosan lepirult.
Igaz én erős tűzön wokban pirítottam, hogy ne puhuljon meg csak piruljon. Nálunk egy ilyen kis baki senkit nem zavar, hiszen annyi különleges ízű étel került már az asztalra, hogy a családom eléggé befogadó és toleráns lett az elmúlt évek alatt. :)
A recept 2 főre szól.
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1/2 tk currypor / nekem madras currypor, ami kicsit csípős is /
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg burgonya felkockázva
- 1 dl kockázott paradicsomkonzerv
- 40 dkg kelkáposzta---a külső erősebb leveleket külön szedjük le és vágjuk nagyobb darabokra, a többit vágjuk keskeny csíkokra
- 4 dl alaplé vagy víz
- 1-2 ek pirított, aprított mogyoró
- friss petr.zöld összevágva
- Olajon üvegesre pároljuk az összevágott hagymát, megsózzuk, hogy könnyebben puhuljon.
- Ráreszeljük a fokhagymát és beleszórjuk a köményt és a curryt.
- Ráöntjük az alaplevet, a paradicsomot és beletesszük a nagyobb darabokra vágott leveleket.
- Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, megsózzuk és kb. 10 perc alatt megfőzzük.
- Kiszedünk belőle kb. két merőkanálnyi mennyiséget és pürésítjük botmixerrel, azután visszaöntjük az alaphoz.
- Fél teáskanál curryporral megszórjuk és a sütés végén sózzuk is, de csak ekkor, hogy közben ne puhuljon meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.