Medvehagyma szezon van, de anélkül, hogy megbotránkoztató lennék, el kell, hogy mondjam, ma már nem hoz annyira lázba, mint évekkel ezelőtt. Amikor még alig lehetett kapni, jó volt a tavasz első friss hajtásaival találkozni, izgalmas ízeket és különleges recepteket megismerni. Azután következett az, hogy eltegyem télire, hiszen a zöld íz télen is kell, de aztán kiderült -- mint annyi másnál --, hogy a szezonális alapanyagok abban az időben az igazán izgalmasak, amikor épp itt az idejük. A télire eltett tetemes mennyiségű medvehagyma bizony ott áll a fagyasztóban most is, mint tavaly.
Olyan sok zöldség van a téli időszakban, hogy erre az igazán tavaszi ízre nem is volt szükség.
Most azonban jólesik a frissessége.
Eredetileg csak egy egyszerű hús nélküli tésztaszósz volt a terv, de a fiúk kedvéért mégis átterveztem.
- Maradék kb. 40 dkg darálthúsból készítettem apró húsgolyókat. Különösebb ízesítés, fűszerezés nélkül--csak só és bors meg cayenne bors -- kevés olajon megsütöttem.
- A visszamaradt olajba csilis olajat öntöttem és megpároltam rajta egy fej apróra vágott hagymát.
- Beletettem egy nagy csokor csíkokra vágott medvehagyma levelet és egy kisebb csomó snidlinget.
- kb. 3 dl tejszínnel öntöttem föl és 15 dkg krémes, kissé túlérett gorgonzola sajtot tettem bele / ettől elég markáns íze lett, de kevesebb sajttal is tökéletes lenne a szósz / --esetleg más sajtot is tehettek bele
- kb. 1dl tészta főzővizet öntöttem még hozzá, mert nagyon sűrű lett
- egy 5 dkg-os vaj darab, só, frissen őrölt bors és ennyi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.