Gondolom, nem kell bemutatni a rizibizi elnevezésű klasszikus magyar köret elkészítését.
Valószínűleg ez is egy gasztro tévedés, mint a franciasaláta, de ettől még megvetette a lábát a konyháinkban, sőt az éttermekben is.
Eredetileg főtt rizs és főtt borsó keveréke
Ez itt azonban a mai kor követelményeinek is megfelelő szénhidrát szegény csupa zöldség finomság.
Nem paleozom, mert szerencsére nincs rá szükségem és ha nem muszáj, akkor nagyon nem szeretem a szigorú kötöttségeket. Azt azonban elismerem, hogy nagyon sok egészséges és a saját étrendünkbe is könnyen beépíthető recepteket használnak. Kedvelem a zöldséges ételeket és az egészséges életmód jegyében én már sok éve komoly átalakítást hoztam a konyhámba.
A paleo egyik alap étele a karfiolrizs, ami a hagyományos rizst hivatott helyettesíteni.
Készítettem már én is többször, nagyon megszerettük. Van ennek is természetesen több változata, lehet, hogy az enyém nem illene bele a paleo diétába, de nálam nem is ez a cél.
Most az jutott eszembe -- itt van a friss borsó --, hogy összekeverem a karfiolt a borsóval, mert az csak finom lehet.
- Olívaolaj és vaj keverékén szálasra vágott hagymát pároltam, megsóztam és kissé meg is pirítottam
- Hozzáadtam a borsót / fagyasztott is tökéletesen megfelel / és rövid ideig pároltam.
- Beletettem a az aprítógéppel morzsásra vágott nyers karfiolt / reszelni is lehet, de így egyszerűbb /
- Megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal
- Kb. fél dl vizet öntöttem hozzá és összefőztem
Bőségesen megszórtam friss vágott friss petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.