2015. június 21., vasárnap

Rizibizi --- karfiolból


Gondolom, nem kell bemutatni a rizibizi elnevezésű klasszikus magyar köret elkészítését.
Valószínűleg ez is egy gasztro tévedés, mint a franciasaláta, de ettől még megvetette a lábát  a konyháinkban, sőt az éttermekben is.
Eredetileg főtt rizs és főtt borsó keveréke
Ez itt azonban  a mai kor követelményeinek is megfelelő szénhidrát szegény csupa zöldség finomság.
Nem paleozom, mert szerencsére nincs rá szükségem és ha nem muszáj, akkor nagyon nem szeretem a szigorú kötöttségeket. Azt azonban elismerem, hogy nagyon sok egészséges és a saját étrendünkbe is könnyen beépíthető recepteket használnak. Kedvelem a zöldséges ételeket és az egészséges életmód jegyében én már sok éve komoly átalakítást hoztam a konyhámba.
A paleo egyik alap étele a karfiolrizs, ami a hagyományos rizst hivatott helyettesíteni.
Készítettem már én is többször, nagyon megszerettük. Van ennek is természetesen több változata, lehet, hogy az enyém nem illene bele a paleo diétába, de nálam nem is ez a cél.


Most az jutott eszembe -- itt van a friss borsó --, hogy összekeverem a karfiolt a borsóval, mert az csak finom lehet.

  • Olívaolaj és vaj keverékén szálasra vágott hagymát pároltam, megsóztam és kissé meg is pirítottam
  • Hozzáadtam a borsót / fagyasztott is tökéletesen megfelel / és rövid ideig pároltam.
  • Beletettem a az aprítógéppel morzsásra vágott nyers karfiolt / reszelni is lehet, de így egyszerűbb / 
  • Megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal
  • Kb. fél dl vizet öntöttem hozzá és összefőztem
Igyekeztem nem pépesre főzni, szeretem, ha kissé ress marad a zöldség.
Bőségesen megszórtam friss vágott friss petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.