Van egy kedves ismerősöm, aki évek óta minden tavasszal meglep ilyen finomságokkal.
/ meg kaporral, meg uborkával, meg cseresznyével, meg paradicsommal..... /
- újhagyma -, répa-, borsó-, saláta-, petr.zöld
- olívaolaj
- vaj
- himalájasó
- frissen őrölt bors
- 1 mk. provanszi fűszerkeverék
- Olívaolaj és vaj keverékén kissé megsózva megpároltam a kisebb - nagyobb darabokra vágott hagymát, néhány zöld szárral együtt.
- Hozzáadtam szinte egyszerre a frissen kifejtett borsót
- a pici répákkal együtt --- ezeket azért szokták a kiskertekben kiszedni, hogy a nagyon sűrűn kelt magokat ritkítsák a többi javára.
- Amikor minden kicsit ressre megpárolódott, akkor tettem bele a nagyobb darabokra vágott salátaleveleket --- ezek sem fejesedtek még meg, de ritkítani kell ezt is.
- Só, bors és a fűszerkeverék-------víz nem kell hozzá, mert van annyi nedvesség ezekben a friss zöldségekben, ami elég a párolódásukhoz.
Friss zöldségek ropogósan, kissé édeskésen és egészségesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.