Tudom, nem mindenki van így vele, de én szeretem a kelkáposztát. Néhány éve az én étkezésem egy kicsit eltér a családométól, de igyekszem sok mindent beilleszteni a közösbe, mert azért így nekem is egyszerűbb főzni. Időnként azonban van olyan, hogy én nem vagy csak ritkán eszem olyat, amit a többiek, ezért ilyenkor csak magamnak főzök. Ezek az ételek nagyon egyszerűek és az elkészítésük is az. Nem azért, mert én nem érdemelném meg a nagy gonddal készült finomságokat, hanem azért, mert ezek az ételek többnyire ilyenek.
- Kókuszolajon apróra vágott hagymát pároltam, megsóztam, hogy könnyebben puhuljon
- Csíkokra vágott kelkáposztát tettem rá, kevés vízzel öntöttem fel és alaposan összeforgattam
- Amikor félig megpárolódott, hozzátettem egy doboz konzerv fehér babot
- Provanszi fűszerkeverékkel megszórtam, megborsoztam és összefőztem, de közben igyekeztem a vizet is elfőzni róla és figyeltem, hogy a káposzta ress maradjon
Nem lett főzelékszerű, éppen csak összefogta a zöldségeket.
Nekem nagyon ízlett. Egy adagot le is fagyasztottam későbbre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.