2019. április 23., kedd

Húsvétra nyuszit? Igen, ha ilyen lesz.


Az eredeti ötlet természetesen Limarától származik. Amit a kenyérsütésről tudok, azt vele- és mellette tanultam meg. Éveken át fogta a kezem --- nekem és még sok csoport tagnak -- és angyali türelemmel magyarázott, segített és folyamatosan tanította a trükköket, fortélyokat.
Ennek a nyuszinak a tésztája a régi nagy kedvencünk, a Hokkaidó kalács tésztája.

Hokkaido kalács 
  • 20 dkg tejszín (2 dl)
  • 20 dkg tej (2 dl)
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 3 ek. cukor
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő

A formázása is nagyon egyszerű és képekkel bemutatva igazán  szemléletes útmutató.



Ezek a nyuszik már a diawellness lisztből készült példányok. Nem kentem le tojással, ezért ilyen fakóak. A tésztája kicsit sűrűbb, mint a fehér lisztes, de így is finom és nem mellesleg alacsonyabb a szénhidráttartalma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.