- 45 dkg spagetti vagy taglietelle megfőzve
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek aprított piros húsú édes paprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1,25 dl száraz fehérbor
- 35 dkg nyers garnéla 1 cm-es darabokra vágva
- 1,25 dl tejszín
- só és frissen őrölt bors
- 3 ek aprított petr.zöld
- Egy viszonylag nagy lábasban felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd beletesszük a fokhagymát és a paprikát és néhány percig pirítjuk
- Beleöntjük a bort és a sűrített paradicsomot és kb.10 percig főzzük
- A garnélát a mártásba tesszük és kevergetve kb.2percig főzzük, amíg rózsaszínű nem lesz
- Hozzáöntjük a tejszínt és 1-2 perc alatt kissé besűrítjük
- Sózzuk, borsozzuk
- Belekeverjük a tésztát és a petr.zöldet., majd alaposan átforgatjuk a tésztát a szószban.
Nagyon, nagyon finom!
Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.