2019. július 19., péntek

Vöröslencsés kelkáposztaragu


Tulajdonképpen ötletadó étel, mert a fűszerezése szabadon variálható, a lényege az, hogy a lencse remekül sűrít, hasznos fehérjeforrás. A kókusztej tejszínnel is helyettesíthető.
Volt egy kissé fáradt kelkáposztám , amit sürgősen fel kellett használni, de nem akartam főzeléket csinálni belőle, mert abba burgonya is kell és én most nem akartam. Lehet persze anélkül is, de akkor meg nagyon gyenge lesz. A gyors kamramustra eredményeként találtam vöröslencsét és egyből összepárosítottam gondolatban a kelkáposztával abból az elgondolásból, hogy ez fogja besűríteni a káposztás valamit. Egyáltalán nem volt határozott elképzelésem, ezért kutakodtam tovább.
Van egy // két / három // fűszeres kosaram  és itt már kezdett körvonalazódni a végeredmény.
A vasárnapra szánt húsból elcsentem egy darabot és  így meg is volt minden.

  • 1 közepes fej hagymát felkockáztam és 1 ek olaj és víz keverékén sóval megszórva puhára pároltam
  • beletettem kb. 30 dkg felkockázott húst és  átforgattam
  • ezután rászórtam a fűszereket ....1 tk sabji fűszerkeveréket....1/2 tk rogan johs fűszerkeverék....1/2 tk fokhagymapor.....1 tk kurkuma .....1/2 mk rómaikömény // azért csak ennyit, mert a fűszerkeverékekben is van // és kicsit szárazra párolva a hússal alaposan átsütöttem
  • felöntöttem vízzel és a húst majdnem teljesen puhára pároltam
  • ezután beletettem a lencsét és tovább főztem
  • közben teljesen besűrűsödött , ezért , hogy a kelkáposzta is megfőljön, kellett még hozzá vizet önteni
  • amikor a káposzta még kicsit ress volt, akkor belekevertem kb. 2 evőkanálnyi sűrű kókuszkrémet és egyet forraltam rajta
Mindenképp jó, ha kicsit szaftos marad, mert az állás közben még jócskán besűrűsödik.
Melegítéskor egy kis vízzel lehet higítani.


Friss korianderzöld sokat dobna az ízösszeállításon, de nekem csak fagyasztott volt és hát ez.....nem az igazi.
A piros kápiapaprika a tálaláskor nemcsak a színét dobta föl, de adott egy kis roppanósságot az egyébként puha ételnek.
A citrom nem dekoráció volt, hanem a kissé pikáns ízével nagyon felfrissítette az egészet, de persze ez nem kötelező.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.