- 20 dkg penne - vagy más kisebb méretű tészta megfőzve
- 2 db nagyobb padlizsán, ami tölthető
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összetörve vagy reszelve
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 4 ek olívaolaj vagy más zsiradék
- 2 tk szárított oregánó
- só és frissen őrölt bors
- 60 - 80 g vékonyra szeletelt mozzarella vagy 100 g reszelt mozzarella
- 2 ek reszelt parmesan
- 2 ek zsemlemorzsa
Be kell vallanom, hogy ez nem egyszerű, mert a nyers padlizsán nem adja könnyen magát, de nem lehetetlen.
....A kivájt héjakat kenjük át olajjal.
....A padlizsánt pedig vagdossuk kisebb darabokra.
....A hagymát dinszteljük meg a megmaradt olajon a fokhagymával együtt, majd tegyük hozzá a padlizsánt és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk.
....Pároljuk néhány percig és ezután tegyük bele a paradicsomot és főzzük kb. 10-15 percig
....Ne maradjon nagyon vizes a ragu, de nem kell teljesen száraznak lennie.
....Keverjük a megfőzött tésztát a paradicsomos padlizsánraguba.
....A padlizsán héjakat tegyük sütőlemezre és félig töltsük meg a tésztás raguval.
....Borítsuk be a szeletelt vagy reszelt mozzarellával.
....Kanalazzuk rá a megmaradt tésztás ragut. /// nekem sok lett ez a mennyiség, pedig alaposan megnyomkodtam, de még így is maradt belőle, viszont nagyon finom így magában is, hiszen teljesen készre ízesített és egy komplett étel, amit én lefagyasztottam későbbre ///
....A parmesant keverjük össze a zsemlemorzsával és szórjuk a megtöltött padlizsánok tetejére.
....200°C-ra melegített sütőben süssük kb 20-25 percig
Laktató finomság, egy fél padlizsán bőséges adag egy embernek.
Zöldsalátát adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.