Igen, ez valóban a túróstészta, de kicsit játszani volt kedvem.
A diawellness lisztekből készített tészták ízben alig térnek el a hagyományos nem fehér lisztektől. Kicsit tömörebb, vastagabb, van tartása, rágni kell. Szénhidrátcsökkentett és sokkal magasabb a rosttartalma , ezért laktatóbb is. Az alap lisztek könnyen kezelhetők.
A pizzalisztet kevertem most össze az 50%-ban csökk. liszttel, de nem feltétlenül kell keverni.
- 15 dkg 50%-ban ch csökkentett lisztkeverék
- 5 dkg pizzaliszt
- 1 tojás és 1 sárgája // lehet 2 tojás is //
- 50 g víz ... ezzel a hiányzó tojásfehérjét kellett pótolni , mert azt a túróba tettem
- só
Ha mégis szükséges, akkor kicsi vízzel lehet pótolni .
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és kb.fél órát pihent, amíg a szalonnát és a túrót elkészítettem.
- 10 dkg túró .... + 15 dkg a tálaláshoz
- 5 dkg juhtúró // ezt tetszés szerint lehet változtatni //
- 2 dkg parmesan vagy grana padano vagy más kemény sajt.... + a tálaláshoz
- 1 db tojásfehérje
- só, bors, szerecsendió
- 5 dkg húsos, füstölt szalonna
A szalonnát vékony szeletekre vágtam és egy evőkanál repceolajon kisütöttem a zsírját.
A kisült szalonnapörcöt kiszedtem, lecsöpögtettem.
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl tejszín
Picit megsóztam, megborsoztam. Ez volt a tészta öntete,
A kinyújtott tésztára kis túró halmokat tettem, ráhajtottam a tésztát és ezzel az ügyes tésztakiszúróval kis derelyéket vágtam belőle. A megmaradt tésztát újból összegyúrtam és kinyújtottam.
A tészta szélét én ugyan tojással kentem le, hogy összetapadjon, de kipróbáltam úgy is, hogy csak vízzel kentem körbe. Kicsit összenyomkodtam és szépen összetapadt az is.
Sós vízben nyolc percig főztem a tésztákat.
Főzés után sajnos nem maradt ilyen szép formás, de a tejfölös szósz eltakarta.
A végén megmaradt tésztát összegyúrtam, kinyújtottam és kifőztem.
A maradék töltött és sima tésztát eltettem a fagyasztóba.
Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.