2010. március 1., hétfő

Pikáns csicseriborsó



Ez a recept is többször kipróbált, néha erősebben fűszerezett, néha kevésbé, attól függően, hogy akik eszik, mennyire bevállalósak az új ízek iránt.


  • 50 dkg főtt csicseriborsó sárgaborsó is lehet/

  • 2 nagy érett paradicsom vagy 1 dob. lecsöpögtetett konzerv

  • 2 közepes csilipaprika

  • 2 fej hagyma felkockázva

  • 2 ger. fokhagyma

  • 3 ek vaj

  • 2 ek olaj

  • 1 tk só

  • diónyi reszelt gyömbér / 1 tk por/

  • 1 tk kurkuma

  • 1 ek őrölt koriander mag

  • 1/2 ek. őrölt római kömény

  • 2 tk garam masala

  • 1 ek zöldcitromlé

  • 2-3 ek aprított koriander levél / nekem petr. volt csak/

  • 1 ek gránátalmamag

Hasonlóan készül, mint az előző csirke curry, a fűszerezése is hasonló, mégis egy egészen más ízű étel lesz belőle, köszönhetően az eltérő alapanyagoknak.


--Az olaj és vaj keverékén megpároljuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért. Sózzuk kicsit és hozzá adjuk a csilit, a paradicsomot meg a többi fűszert is. Beleöntjük a csicseriborsót és, ha van főzővize, akkor abból, ha nincs, akkor zöldségalaplét, ha az sincs, akkor vizet adunk hozzá kb. 2 dl. Tíz percig pároljuk, citromlével ízesítjük. Maradjon egy kis leve, ezért, ha szükséges, adjunk még hozzá a főzés végén is egy keveset. --Tálalásnál szórjuk rá a koriander zöldet. A petr. zöld nem helyettesíti, csak szükség megoldás a színe miatt. A gránátalmamag elhagyható, de azzal együtt érdekesebb lenne. ---Nekem van egy gránátalmám a fagyasztóban, de elfelejtettem kivenni, ezért sajnos a magokat nem tudtam belőle kiszedni. Egy kis dobozkában van egy másiknak a leve, talán azzal lehetett volna egy kicsit csalni, de nem jutott eszembe.

1 megjegyzés:

  1. De finomakat főztél, mindegyiket nagyon tudnám - meg szerintem fogom is, mert megfőzöm;) - szeretni.

    VálaszTörlés