2010. április 17., szombat

Kecskesajtos fusilli

A szombati ebéd második fogása szintén nagyon hamar elkészült. Ez a tészta már egy ideje az egyszerjóleszmajdvalamire csoportban várakozott a spejzemben. Annyira szép volt, hogy úgy gondoltam csak olyan hozzávalóval lehet elkészíteni, amelyik megérdemli. Most, hogy itt van a medvehagyma, már napok óta a tészta körül járnak a gondolataim. Katánál láttam hasonlót és a kecskesajt nagyon felvillanyozott.


Úgy gondoltam, hogy ez a párosítás nem hagy sok kívánni valót maga után.


  • A tésztát az előírásnak megfelelően megfőztem bő sós vízben

  • A leszűrt tésztát összekevertem a medvehagyma pestoval, ami most egy kicsit egyszerűbb volt. Pontosan annyival, hogy nem volt benne mandula és sajt. Ez inkább pesto, mint az, ami ma készült, de nem ez a fontos.

  • A tányérokra szedve rápotyogtattam a krémes kecskesajtot.

  • Megszórtam vágott, friss medvehagymalevéllel.

  • Meglocsoltam olívaolajjal és........lefényképeztem.

2 megjegyzés:

  1. A fusilli nem az orsótészta? Ez inkább lúdgége tésztának néz ki. De lehet, hogy keverem. :)

    VálaszTörlés
  2. Nah! Így megsérteni az olasz tésztát. A lúdgége magyar és levestészta, és nagyon szívesen használom. Ennek meg ez volt a zacskójára írva.

    VálaszTörlés