- 28 dkg liszt / 15 dkg graham + 13 dkg fehér /
- 20 dkg vaj vagy margarin
- só
- 2 ek sűrű tejföl
- szükség szerint hideg víz / 2-3 ek. /
A géppel kikevertettem a tésztát, szépen összeszedte a medvehagyma leveleket is. Összegyúrtam és mérlegen lemértem, kiszámoltam, hogy milyen súlyú tésztagombócokat csináljak, hogy minden formába jusson. Éppen annyi volt a tészta, amennyi formám volt. ---------A gombócokat a két tenyerem között kilapítottam, beletettem a kosárka formába és szétnyomkodtam a szélei felé a tésztát, miközben forgattam a formát. Nem tart olyan sokáig, mint gondolnánk, feltéve, ha az ember lányának nincs éppen három hete ínhüvelygyulladása. --------A tésztát most nem sütöttem elő, mert a töltelékkel együtt kellett sülnie.
10 dkg vaj
Sűrű besamelt főztem. Amikor kicsit kihűlt, belekevertem a tojást. A szalonnát szintén a késes aprítóval vágtam össze és belekevertem a besamelbe a sajttal együtt. Hozzáadtam a medvehagymát és jól kikevertem. --------Elosztottam a tészta kosárkákban és mindegyikbe nyomtan egy olajbogyót. A massza éppen elég volt, jól ki van számolva.
180 fokon sütöttem 25 percig. Sülés közben kicsit felfúvódik, azután összeesik, de ez az ízén nem változtat semmit.
Ezek a sütőformák, amik nagyon jól beváltak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.